Комітет ВР пропонує позбавити «депутатських» виплат за липень 73 парламентаріїв

Комітет ВР пропонує позбавити «депутатських» виплат за липень 73 парламентаріїв

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР звертається до голови парламенту Дмитра Разумкова з пропозицією припинити відшкодування витрат, які пов’язані з виконання депутатських повноважень за липень цього року, 73 народним депутатам.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова підкомітету з питань Регламенту Верховної Ради Павло Фролов (парламентська фракція "Слуга народу").

"Регламентний Комітет ВР звернувся до спікера щодо невиплат "депутатських" (45 тис. грн) за липень цього року 73 нардепам", – написав Фролов.

Так, він зазначив, що виплат мають бути позбавлені 23 депутати від фракції "Опозиційна платформа – За життя" у Верховній Раді, 14 від "Слуги народу", 10 від депутатської групи "За майбутнє" у ВР, шість від депутатської групи "Довіра", шість від парламентської фракції "Всеукраїнське об‘єднання "Батьківщина", чотири від "Європейської солідарності", один депутат від "Голосу", а також дев’ять позафракційних парламентаріїв.

Читайте також: Шестеро депутатів пропустили всі засідання Ради у червніКВУ

Згідно з цими даними, економія бюджетних коштів у зв’язку із невиплатою "депутатських" за липень становитиме 3,6 млн гривень.

Регламентний Комітет ВР також запропонував "реабілітувати" чотирьох депутатів від "Слуги народу", двох від “Батьківщини” та одного від “Опозиційної платформи — За життя”, які були відсутні у липні через поважні причини.

"Перелік "прогульників" не остаточний. У разі надходження відомостей про поважні причини (лікарняний/відрядження/відпустка/суд) неучасті депутатів у голосуваннях на пленарних або у засіданнях комітетів виплати будуть поновлені", – зазначив Фролов.

Він пояснив, що у разі пропуску понад 30% голосувань або неучасті у засіданні комітету народний депутат позбавляється зарплати за відповідний день. Якщо в цілому за місяць відсоток голосувань менше 70 або кількість пропусків засідань комітету – понад 50%, парламентарій втрачає "депутатські" виплати.

Як повідомляв Укрінформ, п’ята сесія парламенту розпочалася 2 лютого 2021 року, а закінчиться 23 липня 2021 року. Планується, що шоста сесія парламенту дев’ятого скликання розпочнеться 7 вересня 2021 року, а завершиться 21 січня 2022 року.

Читайте також: Рабінович очолив рейтинг прогульників Ради за пів року — ОПОРА

Наразі у Верховній Раді налічуються 422 народні депутати, серед яких - 247 входять до фракції "Слуга народу", 44 до "Опозиційної платформи - За життя", 27 до "Європейської солідарності", 24 до "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", 20 до "Голосу", 23 до депутатської групи "За майбутнє", 17 до депутатської групи "Довіра" та 20 позафракційних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-