Корнієнко не виключає місцевих виборів у деяких громадах Донеччини навесні 2022 року

Корнієнко не виключає місцевих виборів у деяких громадах Донеччини навесні 2022 року

Укрінформ
Голова партії, перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко не виключає проведення місцевих виборів у деяких громадах Донецької області навесні 2022 року.

Таку думку він висловив в інтерв’ю агентству “Українські новини”, передає Укрінформ. 

“Ближче до весни ця тема активізується. Можливо, в якихось громадах можна буде навесні 2022 року провести”, - сказав Корнієнко.

Він зауважив, що наразі військово-цивільні адміністрації (ВЦА) продовжують підтверджувати негативні висновки щодо безпекової ситуації на території Донеччини, які не дозволяють провести місцеві вибори. Водночас Корнієнко анонсував законопроєкт, який передбачатиме уточнення порядку оцінки таких ситуацій, а також “переноситиме таку оцінку на Раду національної безпеки та оборони”.

Читайте також: В ОП розповіли, що змінили місцеві вибори у співпраці з громадами

“До цього органу є довіра з одного боку, з іншого - ВЦА не є таким суб’єктом національної безпеки (це місцевий, локальний орган), щоби приймати глобальні рішення або надавати цю інформацію Центральній виборчій комісії. Ми зараз це все впорядкуємо, буде трохи інший процес, РНБО буде розробляти критерії безпеки”, - підсумував Корнієнко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня 2020 року ЦВК визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо було провести місцеві вибори 25 жовтня 2020 року.

Читайте також: На Полтавщині призначили позачергові вибори міськради, яка «прогуляла» чотири місяці

До переліку таких громад увійшли 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького та Щастинського районів Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-