Фінського дипломата призначили новим спецпредставником голови ОБСЄ в Україні

Фінського дипломата призначили новим спецпредставником голови ОБСЄ в Україні

Укрінформ
Новим спеціальним представником голови ОБСЄ в Україні став фінський дипломат Мікко Кіннунен.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС Фінляндії.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка є чинним головою ОБСЄ, призначила посла Мікко Кіннунена на посаду спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі. Кіннунен розпочне виконання своїх обов'язків з 1 серпня.

Наразі Кіннунен є політичним директором (генеральним директором з політичних питань) у Міністерстві закордонних справ Фінляндії. Він приєднався до міністерства у 1996 році та працював, серед іншого, директором підрозділу з питань політики безпеки та першим послом Фінляндії з питань протидії гібридним загрозам.

Читайте також: Польща представила пріоритети свого головування в ОБСЄ в 2022 році

У 2009-2013 роках Кіннунен був послом Фінляндії у Казахстані та Киргизстані. Він також працював в посольствах у Москві та Вашингтоні, а також у Постійному представництві Фінляндії при ООН у Нью-Йорку.

Як повідомляв Укрінформ, до цього спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі була посол Гайді Грау.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде у межах робочого візиту до України 14 червня відвідала разом з керівництвом МЗС України зону проведення операції Об’єднаних сил, щоб особисто ознайомитися із діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії РФ, особливостями пересування морських суден у Чорному та Азовському морях.

Фото: LEHTIKUVA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-