Польща представила пріоритети свого головування в ОБСЄ в 2022 році

Польща представила пріоритети свого головування в ОБСЄ в 2022 році

Укрінформ
Мирне розв’язання конфліктів на просторах ОБСЄ, а також надання допомоги жертвам збройних конфліктів будуть пріоритетами Польського головування в ОБСЄ в наступному році.

Про це повідомив під час виступу у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, передає Укрінформ з посиланням на прес-службу польського зовнішньополітичного відомства.

“Ми хочемо сприяти безпеці та стабільності нашого регіону. Найважливішим пунктом нашого порядку денного буде прогрес у мирному врегулюванні конфліктів на території ОБСЄ відповідно до принципів та зобов'язань ОБСЄ. Водночас ми хочемо приділити особливу увагу жертвам конфліктів та військових операцій”,- підкреслив Рау.

Польське головування в ОБСЄ розпочнеться з 1 січня 2022 року, а його пріоритети буде офіційно оголошено у Відні 13 січня.

Читайте також: Польща обіцяє, що війна в Україні буде в центрі її головування в ОБСЄ

Станом на сьогодні як майбутнє головування в ОБСЄ Польща керує роботою ініціативи ОБСЄ “Середземноморські партнери по співпраці”, а також входить до складу “трійки” ОБСЄ (попереднє, нинішнє та майбутнє головування в організації).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-