У МЗС назвали агітацію «єдиноросів» в окупованому Луганську кроком політичного відчаю

У МЗС назвали агітацію «єдиноросів» в окупованому Луганську кроком політичного відчаю

Укрінформ
Міністерство закордонних справ засудило агітаційну діяльність російських депутатів в окупованому Луганську та незаконну паспортизацію, розглядаючи такі дії як демонстративний приклад відходу Росії від своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей.

Про це заявив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи повідомлення ЗМІ про участь представників російської партії "Єдина Росія" в агітаційному форумі в окупованому Луганську.

Речник МЗС назвав такі дії "кроком політичного відчаю" російської провладної сили, яка намагається за рахунок мешканців українських окупованих територій компенсувати падіння її рейтингів на тлі важкої епідемічної ситуації в Росії.

Читайте також: В ОРДЛО роздали 630 тисяч російських паспортів — Данілов

У цьому контексті він акцентував, що проконтролювати намальовані там результати "підтримки" "Єдиної Росії" буде фактично неможливо, а це у свою чергу поставить під сумнів легітимність російського виборчого процесу.

"Розглядаємо агітаційну діяльність російських депутатів в окупованому Луганську та незаконну паспортизацію, що триває, як цілеспрямовану політику на підрив мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, черговий демонстративний приклад відходу Росії від своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей та підсумків Паризького саміту лідерів "нормандської четвірки", - зазначив Ніколенко.

Речник МЗС учергове закликав українських громадян не брати участь в протиправних російських плебісцитах.

Читайте також: Заборона в Росії критикувати «офіційну версію» історії веде до тоталітаризму – Дробович

Як повідомляли ЗМІ, представники російської партії "Єдина Росія" 14 липня взяли участь у так званому форумі громадян Росії, де агітували українців із нав’язаними російськими паспортами голосувати на виборах до Державної думи РФ у вересні.

Проведення аналогічного "форуму" заплановане також 15 липня в окупованому Донецьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-