Законопроєкт про криміналізацію контрабанди пройшов перше читання у ВР

Законопроєкт про криміналізацію контрабанди пройшов перше читання у ВР

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт про криміналізацію контрабанди, ініційований Президентом Володимиром Зеленським.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт №5420 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів" проголосували 255 народних депутатів.

Так, документом пропонується встановити кримінальну відповідальність за контрабанду товарів та підакцизних товарів, а також за недостовірне декларування товарів, що призвело чи могло б призвести до неправомірного зменшення чи звільнення від сплати митних платежів.

Читайте також: В Україні за фактами контрабанди розслідуються близько 400 справ – Венедіктова

Очікується, що введення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів зменшить кількість порушень правил переміщення товарів через митний кордон України, сприятиме припиненню схем незаконного переміщення товарів, що матиме позитивний вплив на розвиток національної економіки, зокрема, в частині збільшення податкових надходжень до Державного бюджету України.

Читайте також: СБУ: заблоковані активи 174 компаній, які РНБО внесла до списку контрабандистів

Як повідомлялось, законопроєкт №5420 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів”, зареєстрований у Верховній Раді 23 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-