Наступне засідання Ради президентів України й Литви відбудеться наприкінці року

Наступне засідання Ради президентів України й Литви відбудеться наприкінці року

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує, що за результатами цього року показники двосторонньої торгівлі товарами і послугами між Україною та Литвою досягнуть рівня, які були до пандемії COVID-19.

Про це він сказав під час спільної з Президентом Литви Гітанасом Науседою пресконференції у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За результатами цього року ми очікуємо, що обсяги двосторонньої торгівлі товарами і послугами відновлять позитивну динаміку і показники доковідного періоду. Ми домовилися, що результати відповідної роботи ми зможемо підбити вже наприкінці року в ході чергового засідання Ради президентів України і Литовської Республіки”, - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що Україна і Литва наразі успішно реалізовують взаємовигідну співпрацю у рамках стратегічного партнерства, яке, за його словами, є багатовимірним і динамічним, наповненим конкретними проєктами й ініціативами.

Також глава держави підкреслив, що Литва є одним з найактивніших лобістів зі збереження санкцій ЄС проти Росії та дієвим учасником ініціативи “Кримська платформа”.

Читайте також: Оновлення Угоди про асоціацію: Зеленський назвав «завдання мінімум» до саміту Україна-ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці, де бере участь у Міжнародній конференції з питань реформ в Україні. Конференція була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Читайте також: Люблінський трикутник: глави МЗС схвалили план протидії російським фейкам

Президент Литви Гітанас Науседа перебував з візитом в Україні 18-19 березня 2021 року, у рамках якого було проведено чергове засідання Ради президентів України та Литовської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-