Кабмін обговорить «білоруські» санкції

Кабмін обговорить «білоруські» санкції

Укрінформ
Кабінет Міністрів у середу планує розглянути внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до фізичних осіб Республіки Білорусь.

Як передає Укрінформ, порядок денний засідання оприлюднений на Урядовому порталі.

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко ініціював затвердження порядку надання відпустки при народженні дитини, аби забезпечити рівні можливості батька і матері у догляді за дитиною з огляду на ухвалений Верховною Радою 7 травня відповідний закон.

Він також пропонує внести змін до переліку органів ліцензування.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов ініціював затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення містобудівного кадастру на державному рівні. Урядовець вніс на розгляд питання затвердження порядку відбору проєктів, пов’язаних з розвитком та модернізацією місцевої інфраструктури, які підлягають фінансуванню згідно з рамковою угодою з урядом Данії щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні. Чернишов пропонує затвердити порядок присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна.

Міністр юстиції Денис Малюська пропонує змінити порядок забезпечення речовим майном персоналу Державної кримінально-виконавчої служби.

У порядку денному також питання зміни переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Читайте також: Кабмін пропонує прийняти держпрограму «Питна вода» на 2022-2026 роки

Крім того, міністри планують перерозподілити частину бюджетних призначень, передбачених у 2021 році за програмою «Забезпечення окремих видатків районних державних адміністрацій, пов’язаних з ліквідацією районів», а також внести зміни до складу Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Урядовці мають затвердити й методологію розрахунку обсягу державної підтримки для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями, змінити порядок використання бюджетних коштів для здійснення платежів, пов’язаних з виконанням рішень закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за наслідками розгляду справ проти України.

Також міністри мають намір погодити низку законопроєктів, які згодом внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, про ратифікацію рамкової військової угоди урядом Туреччини, зміни до закону про співробітництво територіальних громад щодо упорядкування окремих питань співробітництва громад, зміни до Бюджетного кодексу, до Податкового кодексу щодо встановлення мораторію на індексацію ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України для виду радіозв’язку «стільниковий радіозв’язок», а також до деяких законів щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб’єктами малого підприємництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-