Президентський рейтинг очолює Зеленський, парламентський - «Слуга народу»

Президентський рейтинг очолює Зеленський, парламентський - «Слуга народу»

Інфографіка
Укрінформ
Президентський рейтинг очолює нинішній глава держави Володимир Зеленський, який також перемагає у другому турі всіх найближчих потенційних опонентів, а парламентський - партія «Слуга народу».

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 30 червня - 3 липня 2021 року, передає Укрінформ.

«Якби найближчим часом відбулися вибори Президента, то 29,1% проголосували б за В.Зеленського (серед тих, хто голосуватиме і визначився з вибором)», - йдеться у повідомленні.

При цьому 13,4% підтримали б лідера «Європейської солідарності», п'ятого президента Петра Порошенка, 12,5% - співголову фракції «Опозиційна платформа - За життя» Юрія Бойка, 11,3% - лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко, 8,7% - лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смєшка, 5,5% - колишнього народного депутата Євгена Мураєва, 4,6% - експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана, 3,4% - лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Підтримка інших кандидатів нижче 3%.

Читайте також: Рейтинг довіри до політиків очолює Зеленський

За даними опитування, найбільше на майбутніх президентських виборах у 2024 році хотіли б бачити в списках Зеленського (34%) і Тимошенко (22%). Бойка хотіли б бачити в списках 20%, Порошенка - 18%, Гройсмана - 15%, Смєшка - 14%, 10% - Мураєва.

«Антирейтинг очолює Порошенко: 45% не проголосували б за нього за жодних обставин. 36% не проголосували б за Бойка, 32% - Тимошенко, 27% - Зеленського, 24% - Ляшка», - йдеться у повідомленні. При цьому кожен шостий не проголосував би за жодних обставин за експрем'єра Арсенія Яценюка, лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока і Мураєва.

Як ідеться у повідомленні, моделювання другого туру президентських виборів дало такі результати. Президент Зеленський перемагає у всіх можливих варіантах з найближчими опонентами. Так, у парі Зеленський-Порошенко результат 65% проти 35% (серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором). У парі Зеленський-Тимошенко - 61% проти 39%, у парі Зеленський-Бойко - 66% проти 34%.

Читайте також: До Ради пройшли б 7 партій, якби вибори відбулися в червні - опитування

Згідно з даними опитування, парламентський рейтинг очолює партія «Слуга народу», яку готові підтримати 24,9% серед тих, хто буде голосувати і визначився з вибором. За партію «Європейська солідарність» - 13,5%, «Опозиційна платформа - За життя» - 12,8%, «Батьківщина» - 12,3%. Рейтинг інших політичних сил значно нижче. Так, партію «Сила і честь» підтримують 4,8%, Радикальну партію - 4,7%, партію «Українська стратегія Гройсмана» - 4,5%, партію Мураєва «Наші» - 4,3%, «УДАР Віталія Кличка» - 4,1%, партію Шарія - 3,7%, Рейтинг інших політичних сил - менше 3%.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-