Україна має передумови для перспективи членства в ЄС — Боднар

Україна має передумови для перспективи членства в ЄС — Боднар

Укрінформ
Україна вже має передумови для перспективи членства в Європейському Союзі, вважає заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар. 

Про це він заявив на форумі "Україна 30. Міжнародна політика", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Другий виклик — це надання перспективи членства, тобто готовність країн Європейського Союзу йти шляхом визнання європейської перспективи України. Зараз Україна вже має передумови для того, щоб набути такого статусу. Ми є європейською державою, ми сповідуємо європейські цінності, ми боремося за ці цінності, у тому числі на фронті. Наші умови, які закладені в Угоді про асоціацію, фактично збіжні з тими передумовами, які ставляться перед Західними Балканами для того, щоб вступити в ЄС”, - сказав Боднар.

Читайте також: Кандидати у канцлери Німеччини висловилися щодо членства України в ЄС і НАТО

Заступник міністра наголосив, що Україна готова брати більше зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Посадовець звернув увагу і на громадську підтримку такого рішення в Україні.

Головним викликом у процесі євроінтеграції Боднар назвав безпеку, а саме протидію російській агресії. “Адже саме російська агресія почалася з прагнення України підписати Угоду про асоціацію. Ми це пам'ятаємо досить добре”, - зауважив дипломат.

Говорячи про Східне партнерство, заступник міністра звернув увагу, що ініціатива асоційованого тріо (Україна, Грузія, Молдова) показує рівень амбітності цих країн.

“В принципі, ми маємо позитивне сприйняття Європейського Союзу і сподіваємося, що саме Асоціаційне тріо буде таким драйвером змін політики Східного партнерства щодо партнерів”, - зазначив він.

Боднар також акцентував, що Україна має “досить вагомих і сильних партнерів на заході від кордону”, які підтримують інтеграцію в ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, вступ України до Європейського Союзу підтримують 62% українців, йдеться у дослідженні Центру Разумкова "Суспільна підтримка євроатлантичного курсу України: оцінки та рекомендації", оприлюдненому 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-