«Слуги народу» мають оцінити дії депутатки, яка голосувала проти законопроєкту про олігархів - Кравчук

«Слуги народу» мають оцінити дії депутатки, яка голосувала проти законопроєкту про олігархів - Кравчук

Укрінформ
Парламентська фракція партії "Слуга народу" має дати оцінку діям народної депутатки Людмили Буймістер щодо голосування проти президентського законопроєкту про олігархів.

Таку думку висловила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук у спілкуванні з журналістами у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є питання до командності. Мабуть, це розглянемо чи на фракції, чи в якомусь вужчому колі, але якусь оцінку фракція повинна дати", - сказала політик.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, передбачається створення Реєстру олігархів.

Читайте також: Закон про олігархів: Арахамія не виключає спецпроцедуру в разі «спаму» поправок

Законопроєкт у першому читанні підтримали 275 народних депутатів. Із 244 членів фракції партії "Слуга народу" "за" проголосував 231 депутат, один не голосував, 11 були відсутні. Єдиним членом фракції "СН", який проголосував "проти", була Людмила Буймістер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-