Разумков відкрив засідання Ради

Разумков відкрив засідання Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання парламенту в п'ятницю.

У залі зареєструвалося 146 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати на пленарному засіданні Верховної Ради у п‘ятницю, 2 липня, під час години запитань до уряду заслухають доповідь міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка щодо забезпечення впровадження ринку землі в Україні.

Крім цього, парламентарії планують розглянути у другому читанні законопроєкт №4636-1 "Про внесення змін до Закону України "Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України" щодо військового поховального ритуалу".

Для розгляду у першому читанні заплановані проєкти законів №4156 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення", №2683 та альтернативні "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення", №4504 "Про територіальну оборону України".

Читайте також: Разумков відкрив позачергове засідання Ради

Депутати також мають намір ухвалити низку постанов про перейменування деяких населених пунктів України. Зокрема, села Болгарка Бердянського району Запорізької області на село Софіївка, села Кийданці Коломийського району Івано-Франківської області на село Кіданч, села Мармузовичі Буського району Львівської області на село Андріївка.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 28 квітня 2020 року підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення", який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року.

Зокрема, законом передбачено, що з 1 липня 2021 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільгосппризначення площею до 100 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-