Санкції проти Медведчука: Верховний Суд призначив дату наступного засідання

Санкції проти Медведчука: Верховний Суд призначив дату наступного засідання

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжить розгляд справи за позовом народного депутата Віктора Медведчука, який оскаржив Указ Президента України № 64/2021 в частині застосування до нього санкцій, 28 липня.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВС поінформувала у Фейсбуці.

“КАС ВС продовжив розгляд справи за позовною заявою Віктора Медведчука, який оскаржив Указ Президента України № 64/2021 в частині застосування до нього санкцій. Під час судового засідання колегія суддів заслухала представника третьої особи – СБУ, щодо заявленого клопотання про розгляд справи у закритому режимі із повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувальних засобів. Заслухавши позицію сторін, суд вирішив розглянути це клопотання у наступному судовому засіданні, яке призначено на 15:00 28 липня 2021 року”, - йдеться у повідомленні.

Також КАС ВС 30 червня продовжив розгляд справи № 9901/80/21 за позовом громадянки Наталії Лавренюк, у якому оскаржено указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення РНБО України від 19 лютого 2021 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"» у частині застосування цих санкцій до позивачки.

Під час судового засідання один із представників позивачки повідомив, що стосовно нього ще триває стадія оформлення доступу та допуску до держтаємниці.

Уточнюється, що інший представник позивачки повідомив, що не зміг ознайомитися із матеріалами справи, що містять гриф «Для службового користування», оскільки СБУ не надала відповідного дозволу.

Читайте також: В ОП прокоментували слова Путіна про «зовнішнє управління» Україною і Медведчука

“З урахуванням оформлення учасниками справи доступу та допуску до державної таємниці, а також дозволу для ознайомлення з документами справи, що містять гриф «Для службового користування», необхідних для подальшого розгляду справи, у судовому засіданні оголошено перерву. Наступне судове засідання з розгляду цієї справи відбудеться 3 серпня 2021 року о 9:30”, - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 14 квітня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду почав розгляд справи щодо оскарження Указу Президента України про застосування санкцій до Віктора Медведчука.

Читайте також: Записи переговорів Медведчука є у кримінальних провадженнях — Венедіктова

РНБО 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-