В ОП прокоментували слова Путіна про «зовнішнє управління» Україною і Медведчука

В ОП прокоментували слова Путіна про «зовнішнє управління» Україною і Медведчука

Укрінформ
Коментарі президента Росії Володимира Путіна, як і інших росіян, про Україну слід оцінювати тільки через призму їх системної пропагандистської роботи.

Вони занурилися в стереотипи і намагаються пояснити зміни в Україні різними міфами, заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

"Відразу скажу, що будь-які російські коментарі про Україну, в тому числі і коментарі пана Путіна, необхідно оцінювати тільки через призму їх системної пропагандистської роботи. Вони самі себе занурили в певний набір стереотипів і тепер намагаються пояснити незрозумілі їм процеси трансформації української державності різними міфами" , - вважає Подоляк.

Зокрема, він наголосив, що, коментуючи прийняте рішення про домашній арешт для Віктора Медведчука, російський президент сказав, що "це рішення було прийняте напередодні... виборчої кампанії".

Читайте також: Записи переговорів Медведчука є у кримінальних провадженнях — Венедіктова

"Але в Україні немає виборчої кампанії і навіть планів таких немає. А значить, можна зробити очевидний висновок про те, що помічники пана Путіна, м'яко кажучи, некоректно його інформують про ситуацію в Україні", - сказав радник керівника ОП.

Також, на його думку, цим можна пояснити і "хибне трактування" Путіним подій українського політичного життя, наприклад, зміст і значення законопроєкту про корінні народи України.

Читайте також: Парламент включив до порядку денного законопроєкт Зеленського про корінні народи

"Ну а повторення російським лідером фейка про "зовнішнє управління" не заслуговує на окремі коментарі - це вже просто один з базових елементів російської пропаганди про Україну. Який так чи інакше має виправдати завідомо агресивні дії самої РФ проти України", - наголосив Подоляк.

Водночас він заявив, що якщо є "очевидні приклади некоректного інформування пана Путіна", то, за його словами, цілком зрозуміла і необхідність прямих переговорів на рівні президентів.

"Щоб окреслити коректні позиції сторін з ключових питань. Зауважу, що президент Росії підтвердив можливість таких переговорів, а визначити їх зміст - це технічне питання, яке має бути закрите саме російською стороною. Відповідні українські пропозиції вже зроблені", - додав радник керівника Офісу глави Української держави.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін у середу, 30 червня, коментуючи можливість зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, заявив, що всі питання по Україні нібито "вирішуються у Вашингтоні, Берліні та Парижі". Також він зазначив, що домашній арешт нардепа Віктора Медведчука відбувся нібито "напередодні виборчої кампанії".

20 квітня 2021 року Зеленський звернувся до Путіна, запропонувавши йому зустрітися "в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна".

Читайте також: Зеленський прокоментував можливу зустріч з Путіним

Пізніше, 22 квітня, Путін заявив, що готовий у Москві зустрітися з Зеленським, але питання припинення війни на сході України обговорюватиме тільки після переговорів української влади з ватажками "ДНР" і "ЛНР".

У травні в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак займається організацією зустрічі глави держави з президентом РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-