Рада планує збільшити чисельність ЗСУ на 11 тисяч

Рада планує збільшити чисельність ЗСУ на 11 тисяч

Фото
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, яким пропонується збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців для забезпечення функціонування Сил територіальної оборони та подальшої розбудови системи руху опору.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідний законопроєкт №5558 «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про чисельність Збройних сил України» щодо збільшення чисельності Збройних сил України у зв'язку із прийняттям Закону України «Про основи національного спротиву» підтримали 320 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, цілями та завданнями проєкту закону є збільшення чисельності Збройних сил України з метою створення та забезпечення функціонування окремого роду сил – Сил територіальної оборони Збройних сил України, а також розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ в інтересах формування руху опору.

Законопроєктом пропонується на законодавчому рівні збільшити чисельність ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців для забезпечення функціонування окремого роду сил ЗСУ – Сил територіальної оборони, а також подальшої розбудови системи руху опору.

Вечірнє засідання Верховної Ради / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Очікується, що ухвалення законодавчого акта дасть змогу вирішити завдання щодо удосконалення порядку організації та функціонування територіальної оборони на загальнодержавному, регіональному та місцевому рівнях; розгортання комплексної та системної підготовки громадян України до національного спротиву.

Читайте також: Тюрма за брехню в деклараціях: Рада ухвалила закон із пропозиціями Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок, 29 червня, ухвалила в першому читанні законопроєкт №5557 «Про основи національного спротиву».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-