Зеленський продовжив дію Угоди з США про співробітництво у сфері науки та технологій

Зеленський продовжив дію Угоди з США про співробітництво у сфері науки та технологій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає продовження дії Угоди між урядами України та Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері науки та технологій.

Ідеться про закон №1522-ІХ, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Глави держави.

"Уряди двох країн підписали Угоду про співробітництво у сфері науки та технологій 4 грудня 2006 року в місті Вашингтоні. Проте термін її дії закінчився у 2019 році. Тому 9 липня 2019 року уряди України та США домовилися про продовження дії документа на додатковий п’ятирічний період (починаючи з 26 травня 2019 року)", - зазначили в Офісі Президента.

Читайте також: Президент Зеленський презентував програму «Здорова Україна»

Як повідомляється, угода має на меті зміцнення науково-технічних можливостей України та США, інтенсифікацію й розширення відносин між науково-технічними спільнотами двох країн, а також сприяння науково-технічній співпраці в мирних цілях у галузях, що становлять взаємний інтерес і вигоду.

Вона сприятиме розвитку прямих контактів і співробітництва між державними установами, університетами, науково-дослідними центрами, відомствами та іншими організаціями України та Сполучених Штатів, наголосили в ОП.

Читайте також: США назвали країни, куди відправлять 55 мільйонів доз COVID-вакцин, Україна - у списку

Відповідно до документа, вчені та дослідники матимуть можливості для обміну науково-технічною інформацією, досвідом і методологією проведення досліджень.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про продовження дії Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері науки та технологій» 3 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-