Арестович: Спершу РФ має вивести війська зі сходу України, потім - політичне врегулювання

Арестович: Спершу РФ має вивести війська зі сходу України, потім - політичне врегулювання

Укрінформ
Для того, щоб домогтися жорсткішої позиції західних партнерів щодо Росії, Україні потрібно оновити Мінські домовленості.

Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу "Дом" висловив радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Олексій Арестович.

А для виконання Мінських домовленостей, за його словами, потрібна гнучкість Росії.

"Перше — треба там чітко зазначити, що Росія — сторона конфлікту. Чітко. І прив'язати це визначення до Мінських угод. Друге — спочатку виведення військ, тобто навіть у теперішньому вигляді в Мінських угодах прописано, що спочатку йде припинення вогню і демілітаризація. Виведення російських військ із України. Потім політичне врегулювання. І поки не буде такого порядку, надії на їхнє виконання примарні", — сказав Арестович.

Читайте також: Арестович сказав, від чого залежить порядок денний переговорів лідерів України та РФ

Він нагадав, що Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що мінський формат потрібно змінювати. І підтримку в цьому він може отримати під час візиту до США, який запланований на кінець липня, зазначив Арестович.

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз розробив нову стратегію відносин із Росією. Три основних її принципи — протидіяти, стримувати, взаємодіяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-