Блінкен розповів, чого очікують США від України перед зустріччю Байден-Зеленський

Блінкен розповів, чого очікують США від України перед зустріччю Байден-Зеленський

Укрінформ
Сполучені Штати хотіли би побачити реальні результати щодо конкретних реформ в Україні перед тим, як президенти Джо Байден і Володимир Зеленський можуть зустрітися в Білому домі.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час слухань у Комітеті з питань асигнувань Сенату США, повідомляє власкор Укрінформу.

«Існує цілий перелік сфер, у яких для України важливо добитися прогресу. Зокрема, в тому, щоби мати незалежну судову систему – функціональну й таку, що ретельно обирається та має незалежний нагляд; корпоративне управління, насамперед на державних підприємствах, яке буде транспарентним; а також справжню імплементацію, зокрема, антикорупційних законів», - зауважив держсекретар США.

Читайте також: Розмова Зеленського і Байдена дала змогу скоординувати позиції України і США – Єрмак

Таким чином він відповів на запитання сенатора Кріса Мерфі, чого хотіла би побачити американська сторона перед запланованим візитом президента Зеленського до Білого дому.

Блінкен підкреслив, що «агресія з боку корупційних сил» всередині України є таким же нагальним викликом для Києва, як і зовнішня агресія з боку Росії, оскільки заважає розвитку демократії. Він зауважив, що навіть якщо в Україні приймається гарне законодавство для боротьби з корупцією, цього недостатньо, оскільки воно має ще практично втілюватися.

«Ми маємо побачити, як люди, причетні до корупційних дій, дійсно притягуються до відповідальності, що надішле потужний сигнал про те, що це не лише слова на шматку паперу», - наголосив глава Державного департаменту США.

Читайте також: Байден буквально запевнив у повній підтримці України – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. У Білому домі назвали це контактом, запланованим перед зустріччю Байден-Путін у Женеві. Крім того, президент США запросив українського колегу до Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-