Російський опозиціонер Гудков заявляє, що виїхав до України

Російський опозиціонер Гудков заявляє, що виїхав до України

Укрінформ
Колишній депутат Держдуми РФ, опозиційний політик Дмитро Гудков заявив, що через переслідування влади залишає Росію та вирушає до України.

Про це Дмитро Гудков написав у Фейсбуку, повідомляє Укрінформ.

"Під'їжджаю до Києва, де у мене давно заплановані зустрічі й ефіри", - повідомив політик.

За його словами, кілька близьких джерел з оточення адміністрації президента РФ повідомили: якщо він не залишить країну, фейкову кримінальну справу буде продовжено аж до його арешту.

"Якщо залишуся, дана санкція вирішити питання Гудкова "будь-яким способом". Вважаю, що висмоктана з пальця "Справа про підвал" було порушена виключно, щоб не допустити мене на вибори і видавити з країни як мінімум до дня голосування", - підкреслив опозиціонер. Він додав, що його рішення підтримали рідні та близькі, "на адресу яких також надійшла серйозна інформація про загрози та ризики".

Читайте також: Колишнього директора «Відкритої Росії» арештували в РФ на два місяці

Дмитро Гудков був головою Партії змін і депутатом Держдуми РФ (2011-2016 рр.).

1 червня його затримали у кримінальній справі про заподіяння особливо великої майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою. Йдеться про несплату боргу за договором оренди нежитлового приміщення у 2015-2017 рр.

Гудков, якого через 48 годин після затримання відпустили, заявив, що ця кримінальна справа стосується фірми його батьків, і він не має до неї ніякого відношення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-