Колишнього директора «Відкритої Росії» арештували в РФ на два місяці

Колишнього директора «Відкритої Росії» арештували в РФ на два місяці

Укрінформ
У Росії Первомайський районний суд Краснодара обрав колишньому виконавчому директору руху "Відкрита Росія"" Андрію Пивоварову запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 31 липня. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Про арешт клопотало слідство. Пивоваров обвинувачується за статтею про співпрацю з «небажаною організацією». Підставою для порушення справи проти Пивоварова став репост у Фейсбуці, який активіст опублікував у серпні 2020 року, - в ньому містилося прохання про збір коштів на підтримку проєкту «Об'єднані демократи». Слідство визнало, що Пивоваров зробив репост, "маючи умисел на участь у діяльності небажаної організації "Відкрита Росія".

Лідера "Відкритої Росії", яка саморозпустилася, Андрія Пивовара затримали 31 травня в Санкт-Петербурзі в аеропорту Пулково. Активіста вивели з салону літака, який вже готувався до вильоту до Варшави. За кілька хвилин до цього Пивоваров безперешкодно пройшов паспортний контроль. Після цього його перевезли до Краснодара.

"Відкрита Росія" була заснована в 2001 році з ініціативи Михайла Ходорковського. 26 квітня 2017 року Генпрокуратура визнала небажаною на території РФ діяльність таких іноземних неурядових організацій, як "Відкрита Росія" (Велика Британія), "Світовий конгрес українців", "Інститут сучасної Росії" (США) і громадський мережевий рух "Відкрита Росія" (Велика Британія). У Генпрокуратурі вважають, що ці НУО "здійснюють на території РФ спеціальні програми і проєкти з метою дискредитації результатів виборів, які проходять у Росії, визнання їх підсумків нелегітимними".

Читайте также: В России сняли с самолета и задержали оппозиционера Пивоварова

27 травня 2021 року "Відкрита Росія" повністю припинила свою діяльність, щоб не наражати на ризик переслідування її активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-