В уряді Німеччини вважають, що Україна має залишатися транзитером газу з РФ

В уряді Німеччини вважають, що Україна має залишатися транзитером газу з РФ

Укрінформ
В уряді Німеччини заявили, що Україна має залишитися транзитером російського газу до країн ЄС навіть після завершення будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на німецькі ЗМІ.

Зазначається, що така заява пролунала після того, як російський лідер Володимир Путін заявив, що це (транзит газу через Україну - ред.) залежатиме від того, чи виявить Україна "добру волю" щодо Москви.

"Для уряду Німеччини центральним питанням є те, що Україна повинна залишатися транзитною країною навіть після завершення будівництва Північного потоку 2 ", - заявив речник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Німеччина очікує, що РФ дотримуватиметься міжурядової угоди, котра зобов'язує її надсилати газ територією України, сказав він.

"Ми очікуємо, що ця угода буде дотримана" - зазначив речник уряду ФРН.

Інші німецькі політики більш критичні у висловлюваннях з цього питання. Нілс Шмід, прессекретар партії соціал-демократів - партнерів канцлера Ангели Меркель, сказав, що коментарі Путіна "шкідливі та образливі".

Опозиційні партії, зокрема, партія Зелених, які знаходяться на другому місці в опитуваннях напередодні вересневих національних виборів, заявила, що спорудження трубопроводу слід зупинити.

Читайте також: Проти Nord Stream 2 зараз борються всі українські дипломати – Данілов

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з делегацією Конгресу США обговорив протидію реалізації російського геополітичного проєкту "Північний потік-2".

Зеленський в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив, що вбачає схожість між будівництвом проєкту "Північний потік-2" та незаконною окупацією РФ Криму та вважає, що російська сторона використає цей газогін як важіль для досягнення своїх інтересів на Донеччині та Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-