Порошенко – після допиту в СБУ: Україна була змушена у 2014-15 роках купувати вугілля в РФ

Порошенко – після допиту в СБУ: Україна була змушена у 2014-15 роках купувати вугілля в РФ

Укрінформ
Народний депутат Петро Порошенко заявив, що Україна у роки його президентства у 2014-15 роках була змушена купувати вугілля в Росії з огляду на енергетичну кризу, яка виникла через окупацію українського сходу.

Про це він сказав після допиту в СБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми на сьогоднішній день дуже легко можемо пояснити чому в умовах енергетичної кризи 2014-15 років, в умовах окупації Донбасу, де знаходились 90 відсотків українського вугілля, ми вимушені були купувати вугілля в РФ. Завозити з державних шахт... для забезпечення половини України в умовах абсолютно пустих вугільних складів. І ми можемо пояснити чому тоді ми вимушені були купувати електричну енергію”, - сказав він.

Порошенко також повідомив, що це була його ініціатива прийти сьогодні в СБУ для того, щоб на всі питання дати абсолютно вичерпні відповіді.

Як повідомлялось, Порошенка викликали на допит до СБУ 31 травня. Але на прохання його адвокатів допит було перенесено.

Читайте також: В Ахметова і Порошенка прокоментували законопроєкт про олігархів

Порошенка викликають як свідка в кримінальному провадженні щодо народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 КК України (державна зрада й замах на розграбування національних ресурсів)

У СБУ наголошують, що виклик Порошенка на допит потрібен для всебічного й об'єктивного вивчення обставин кримінального провадження.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру народним депутатам Медведчуку і Козаку в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-