Україна отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО

Україна отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО

Укрінформ
Україна першою серед країн-партнерів НАТО отримає оновлений пакет Цілей партнерства Україна - НАТО.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

"Процес планування та оцінки сил є одним із найбільш дієвих інструментів наближення України до стандартів НАТО, посилення інституційних спроможностей оборонного відомства, розвитку спроможностей Збройних Сил України та набуття взаємосумісності", — підкреслив заступник голови Міноборони України Анатолій Петренко.

Оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року. У ньому також наведено сили та засоби, які Україна готує для участі у програмі "Партнерство заради мируˮ, операціях та місіях Альянсу. Цілі партнерства підтримують інші завдання з реформування сектору оборони й безпеки, насамперед — проєкти та заходи оборонної реформи.

Засідання Комітету з партнерств та колективної безпеки НАТО у форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною проводилось у комбінованому форматі - в залі для засідань штаб-квартири НАТО та онлайн. У заході взяли участь делегації України та Альянсу.

Делегація України, яку очолював заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, складалась із представників Міністерства оборони України та Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства у справах ветеранів України, Служби безпеки України, а також Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Україна паралельно з рухом до НАТО має прагнути статусу стратегічного партнера США - Кривонос

Делегацію НАТО, до якої увійшли представники держав-членів Альянсу, Департаменту операцій Міжнародного секретаріату НАТО, а також Міжнародного військового штабу НАТО, очолював Джон Манза, помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій.

"Україна є та залишається найбільш важливим партнером Альянсу. НАТО підтримує незалежність та територіальну цілісність України. Ми продовжимо надавати допомогу Україні у здійсненні необхідних реформ та розвитку спроможностей сил безпеки та оборониˮ, — зазначив помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій Джон Манза.

Читайте також: «Ці реформи потрібні нам»: Резніков розповів, чого чекають ЄС і НАТО від України

Відтак делегації України та Альянсу підтримали запропонований документ та домовились перейти до наступного етапу його узгодження — направлення на розгляд Північноатлантичної Ради.

Нагадаємо: черговий саміт лідерів країн альянсу відбудеться 14 червня в Брюсселі. Попередній саміт відбувся в грудні 2019 року у Великобританії. У 2020 році лідери альянсу не збиралися через пандемію коронавірусу. Як повідомлялося, рішення про надання Україні ПДЧ не буде ухвалюватися під час червневого саміту НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-