Паспортизація в ОРДЛО дозволяє Кремлю збільшити електорат перед виборами - Боднар

Паспортизація в ОРДЛО дозволяє Кремлю збільшити електорат перед виборами - Боднар

Укрінформ
Паспортизація Росією окупованих територій має безпековий і політичний вимір. Зокрема, Кремль таким чином хоче збільшити електорат правлячої сили в РФ перед парламентськими виборами.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

За його словами, поглинання окупованих територій України до російського простору триває давно і відбувається через запровадження обігу російської валюти, постачання зброї та амуніції, шляхом фінансових вливань.

“Паспортизацією Росія намагається формалізувати приналежність жителів окупованих нею територій до РФ. Тут є два контексти - безпековий і внутрішньополітичний. Безпековий полягає у намірі Кремля “захищати” ніби своїх громадян. Своєю чергою, видача російських паспортів дає Кремлю змогу збільшити кількість виборців, які мали б підтримати провладні сили РФ на осінніх парламентських виборах”, - зазначив Боднар.

Читайте також: Зеленський вважає видачу російських паспортів в ОРДЛО першим кроком до анексії

Як зауважив дипломат: очевидно, прихильного електорату до правлячої політсили в Росії бракує, тому Кремль намагається таким чином збільшити електоральну базу для партії влади.

Як відомо, вибори до Держдуми Росії мають відбутися у вересні цього року. Кремль планує розгорнути виборчі дільниці на території ОРДЛО. Станом на сьогодні Росія роздала на окупованих територіях понад півмільйона паспортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-