Маркарова розповіла про намір України приєднатися до ініціативи Cyber Flag

Маркарова розповіла про намір України приєднатися до ініціативи Cyber Flag

Відео
Укрінформ
Українська сторона поглиблює співпрацю зі Сполученими Штатами у питаннях протидії кібернападам та має намір приєднатися до американської ініціативи Cyber Flag.

Про це повідомила в четвер у Вашингтоні посол України в США Оксана Маркарова, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це питання (кібербезпеки – ред.) надзвичайно важливе, і ми розуміємо великі вразливості, які є, в тому числі в Україні, бо ми з 2014 року постійно зазнаємо різноманітних кібератак як на критично важливу інфраструктуру, так і на банки, на фінансову систему», - зауважила Маркарова.

Вона підкреслила, що Україна з початку російської агресії накопичила великий обсяг інформації, а також досвід протидії кібератакам з боку РФ.

«Зараз ми працюємо дуже активно в нашому кібердіалозі зі Сполученими Штатами», - зазначила посол.

Читайте також: Україна хоче приєднатися до ініціативи Байдена Cyber Flag

У цьому контексті вона повідомила, що СБУ у взаємодії з американськими колегами зупинили понад 350 кібератак.

«І сьогодні ми хочемо підняти це питання на наступний рівень – тобто крім активної двосторонньої співпраці зі США ми також заявили про своє бажання приєднатися до співтовариства Cyber Flag, що дозволить нам також дуже сильно розширити тренування й навчання фахівців на цьому напрямі», - підкреслила Маркарова.

Як повідомлялося, навчання Cyber Flag проводяться Міністерством оборони США у взаємодії з іншими агентствами й відомствами з 2011 року на регулярній основі. У них беруть участь сотні фахівців з метою підвищення готовності до реагування на кібератаки, а також налагодження взаємодії між відомствами, а також союзниками та партнерами. У квітні 2021 року президент США Джо Байден виступив з ініціативою щодо створення системи колективної безпеки у кіберпросторі під егідою Cyber Flag. Наразі це співтовариство охоплює крім США також Велику Британію, Францію, Данію й Естонію. Крім того, до нього залучено Центр Джорджа Маршалла у Гарміші в Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-