Литва в ОБСЄ: Паспортизацією в ОРДЛО Росія виправдовує агресію проти України

Литва в ОБСЄ: Паспортизацією в ОРДЛО Росія виправдовує агресію проти України

Укрінформ
Росія здійснює незаконну видачу російських паспортів в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) з метою використання цього як приводу для поновлення агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дописі у Твітері постійного представництва Литви при міжнародних організаціях у Відні.

"Паспортизація (видача Росією паспортів в ОРДЛО – ред.) – це ніщо інше, як casus belli (привід для війни - ред.) для подальшої агресії Росії проти України", - зазначається у повідомленні.

У литовській дипмісії вказали на те, що видані на тимчасово окупованих територіях сходу України російські паспорти не визнаються міжнародною спільнотою. "Їх єдина мета – надання Росії casus belli для виправдання атаки проти України", - зазначили литовські дипломати.

Як повідомлялося, у 2019 році президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким на спрощений порядок отримання російського паспорта можуть претендувати жителі ОРДЛО, а також громадяни України, які в березні 2014 року проживали в Криму.

Читайте також: Резніков: Ідея Росії – це федералізація України

Згідно з офіційними даними російської сторони, наразі паспорт РФ видано вже майже 530 тисячам жителів окупованих територій сходу України.

Євросоюз висловлював глибоку стурбованість щодо продовження Росією видачі паспортів в ОРДЛО, що суперечить Мінським домовленостям і є очевидним порушенням суверенітету України.

Читайте також: Кулеба про червоні лінії: Україна ніколи не буде вести переговори з ватажками «Л/ДНР»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що союзники України дуже м'яко реагують на видачу Росією паспортів жителям окупованих територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-