Вийти з «Мінська» намагається виключно Росія - Кулеба

Вийти з «Мінська» намагається виключно Росія - Кулеба

Укрінформ
Російська Федерація не виконує Мінських домовленостей і стабільно намагається вийти з перемовин стосовно врегулювання ситуації на сході України.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Коли наш президент порушує питання про формалізацію процесу врегулювання, то насправді тут сигнал дуже простий. Ми вважаємо, що і «нормандський формат» може дати результат, але якщо ситуація заходить у глухий кут, то ми маємо шукати альтернативу. І коли президент так ставить питання, то це не для того, щоб зруйнувати «нормандський формат» чи «мінський процес», а для того, щоб мотивувати всіх нинішніх учасників цих форматів до активної роботи», – зазначив Кулеба.

Читайте також: Кулеба назвав оптимальний сценарій для можливої зустрічі Зеленського з Путіним

За його словами, Росія намагається нав’язати думку, що подібні висловлювання говорять про руйнацію формату, про вихід України з «Мінська».

«Ні, абсолютно ні. З «Мінська» стабільно намагається вийти виключно Російська Федерація, яка не виконує пункт 1 Мінських домовленостей – припинити вогонь», – наголосив очільник МЗС.

Читайте також: Росія визнає, що видала майже 530 тисяч паспортів жителям ОРДЛО

Як повідомлялося, Дмитро Кулеба заявив, що президент РФ Володимир Путін використовує у своїй політиці відому в дипломатії так звану «стратегію божевільного». «Тобто коли ти всіх залякуєш і всіх змушуєш тримати, сприймати тебе, як людину, здатну на все, і відповідно йти тобі на поступки», -  пояснив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-