Для України двері в НАТО залишаються відчинені – Держдеп

Для України двері в НАТО залишаються відчинені – Держдеп

Укрінформ
Україна має можливість приєднатися до Північноатлантичного альянсу, і для цього їй належить здійснити необхідні реформи, щоб відповідати вимогам і стандартам НАТО.

Про це на брифінгу сказав в.о. помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер.

«Адміністрація Байдена продовжує прагнути, аби двері в НАТО залишалися відчинені для претендентів, коли вони будуть готовими виконувати відповідні вимоги й зобов’язання»,- сказав представник Держдепу, коментуючи перспективи євроатлантичної інтеграції України.

За його словами, Сполучені Штати «безумовно прагнуть забезпечити, щоб така держава як Україна могла працювати відповідно до цих стандартів».

Читайте також: Москва дедалі частіше «грає м'язами», але шантаж не змінить курс України до НАТО – Хомчак

Рікер нагадав, що Україна виконує Річну національну програму, яка дозволяє взаємодіяти з Альянсом, а також має статус партнера НАТО з розширеними можливостями, що забезпечує цілу низку преференцій. Багато з цього, вказав представник Держдепу, передбачає послідовне виконання Україною глибоких та всебічних реформ.

«Це є частиною необхідних зусиль для побудови більш стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної України. І ми будемо продовжувати нашу взаємодію (з українською стороною – ред.) в усіх цих сферах»,- підкреслив Рікер.

Читайте також: Членство України та Грузії в Євросоюзі й НАТО є питанням часу – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен планує 5-6 травня здійснити візит до Києва, заплановані його зустрічі з вищим керівництвом держави. Очікується, що однією з тем переговорів будуть перспективи членства України в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-