Рада провела перше позачергове засідання за сьогодні - що ухвалили

Рада провела перше позачергове засідання за сьогодні - що ухвалили

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков провів перше за сьоггодні позачергове засідання парламенту.

У залі зареєструвався 191 народний депутат, передає кореспондент Укрінформу.

Депутати ухвалили постанову №5382 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні відбудеться друге позачергове засідання парламенту. Порядок денний передбачає розгляд 19 питань. Зокрема, у другому читанні має бути ухвалено рішення щодо законопроєкту №5308 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом".

Читайте також: Разумков не виключає позачергової Ради для розгляду питання відставки Степанова після 18 травня

У першому читанні депутати голосуватимуть за проєкт закону №4382 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад".

У першому читанні буде розглянуто проєкти законів №5157 "Про внесення змін до розділу II "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" щодо окремих аспектів дії перехідних положень" і №5158 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення добору та підготовки прокурорів".

До включення до порядку денного і ухвалення рішення запропоновано законопроєкт №5301 щодо підтримки літакобудівної галузі" щодо продовження надання українським авіакомпаніям перехідного періоду для переходу на використання літаків вітчизняного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-