Посол Мельник закликав Берлін моніторити відведення військ РФ від кордонів України

Посол Мельник закликав Берлін моніторити відведення військ РФ від кордонів України

Укрінформ
Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав Берлін до міжнародного моніторингу відведення російських військ від кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це дипломат написав у Твітері, зазначивши, що відповідний коментар дав газетам із медіа-холдингу Funke Medien 

«Хоча у Києві зітхнули з полегшенням, втім зарано давати відбій. Путін маскує наміри, важка техніка лишається, загроза нападу зберігається. Закликав Берлін вимагати від РФ міжнародний моніторинг відводу військ», - зазначив Мельник.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснювали нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

Читайте також: Питання дня: Наскільки успішно Україна пройшла перевірку ескалацією на кордонах?

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Читайте також: Кравчук про відведення військ РФ: Ми не повинні заспокоюватися

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами повернути до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-