Експосол США Тейлор вважає, що Путін не нападатиме на Україну, інакше —  жорсткі санкції

Експосол США Тейлор вважає, що Путін не нападатиме на Україну, інакше — жорсткі санкції

Укрінформ
На переконання колишнього посла США в Україні Вільяма Тейлора, Російська Федерація не нападатиме на Україну, бо якщо вона це зробить, викличе велику кількість досить болючих для РФ санкцій.

Таку думку відомий американський дипломат, фахівець із питань Близького Сходу та країн Східної Європи висловив в інтерв'ю НВ, повідомляє Укрінформ. 

«Я думаю, Путін зараз не нападатиме на Україну. Якщо він це зробить, то відразу ж викличе більшу кількість досить болючих для Росії санкцій», - сказав Тейлор.

На його переконання, адміністрація президента США Джо Байдена зробила свій внесок у це. Важливо, додав дипломат, що запровадженню санкцій передувала телефонна розмова між президентами Байденом і Путіним, у той час як Росія стягнула війська до кордонів України на сході, в окупованому Криму і навіть у Білорусі.

Читайте також: У Байдена заявляють, що санкції США знизили напругу між Україною та РФ

«Президент Байден під час дзвінка президенту Путіну повідомив його, що санкції наберуть чинності у цей четвер, і, наскільки я зрозумів, це була жорстка і складна розмова. Вона була не приємною або звичною дипломатичною бесідою, а жорстким діалогом. І, думаю, президент Байден сказав президенту Путіну, що, по-перше, ці санкції — відповідь на зроблені ним кроки, і, по-друге, що йому необхідно відступити від кордонів України. Вивести звідти людей і військову техніку, інакше продовження санкцій досить імовірне», - припустив Тейлор.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснювали нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

Читайте також: Україна готова до російського вторгнення - Зеленський

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня доручив генеральному штабу РФ і командувачам військами повернути до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-