Посол Франції: Ми постійно нагадуємо Росії, що вона - учасниця «Мінська», а не посередник

Посол Франції: Ми постійно нагадуємо Росії, що вона - учасниця «Мінська», а не посередник

Укрінформ
Франція і Німеччина останнім часом фіксують посилення спроб Росії представити себе у Мінському переговорному процесі як посередника і постійно нагадують, що вона разом з ОБСЄ та Україною є учасницею Тристоронньої контактної групи.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

«Справді, протягом кількох місяців ми спостерігаємо російський наратив, спрямований на те, щоб представити Росію як посередника, а не сторону цих перемовин, а події в Україні як громадянську війну. Зі свого боку ми постійно нагадуємо, що в рамках Тристоронньої контактної групи учасниками є ОБСЄ, Україна і Росія», - сказав посол.

Читайте також: Перспектива проведення «Норманді» є, однак передумови ще не виконані - посол Франції

Він також нагадав, що Франція насправді неодноразово засуджувала практику видачі російських паспортів мешканцям регіонів України. Такої ж позиції в цілому дотримується Європейський Союз, від якого також лунали відповідні заяви, зазначив дипломат.

Читайте також: Посол де Понсен: Париж і Берлін при розробці «кластерів» враховують «червоні лінії України»

Як повідомлялося, спікер Тристоронньої контактної групи, радник голови Офісу Президента Олексій Арестович в інтерв’ю ЗМІ 11 квітня розповів, що російська сторона наполягає на тому, щоб Київ вів прямі переговори з незаконними збройними угрупованнями, які окупували частину Луганської і Донецької областей. Окрім того, за його словами, росіяни під час перемовин постійно викривлюють істину, починаючи з самої назви переговорної групи, яку називають просто «контактною групою», хоча в російських документах, які вони підписують, йдеться про Тристоронню контактну групу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-