Парламентарії Польщі та Литви відвідали Маріуполь

Парламентарії Польщі та Литви відвідали Маріуполь

Фото
Укрінформ
Парламентарії Польщі та Литви, які прибули 21 квітня на Донеччину, на зустрічі з українськими парламентаріями у Маріуполі знову заявили про підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Донецької ОДА.

Зазначається, що на Донеччину завітали віцемаршалок Сейму Республіки Польща пані Малгожата Госєвська та віцеспікер Сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударґас. У зустрічі також взяли участь перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, заступник міністра оборони України Олександр Поліщук, голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко та представники командування Об’єднаних сил.

Читайте також: Напруга на Чорному морі: ми здатні «привітно» зустріти ворога на березі

Госєвська зазначила, що рішення про поїздку до України було прийнято, щойно до Польщі почали доходити тривожні звістки про загострення ситуації на сході нашої держави.

«Ми наповнюємо Люблинський трикутник (Україна, Польща, Литва) практичним змістом… Так, ми йдемо разом, оскільки за давньою приказкою справжні друзі пізнаються у біді. Україна - не лише найближчий сусід та економічний партнер, але й друг. І зараз найважливіше - солідарність з Україною та її підтримка», - сказала Госєвська.

Парламентарії Польщі та Литви відвідали Донеччину / Фото: Донецька ОДА

Солідарність з Україною та своєю польською колегою висловив і Саударґас. «Ми і надалі підтримуватимемо Україну, підтримуватимемо санкції та продовжуватимемо нашу місію з допомоги Україні», - підкреслив він.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував віцеспікерам парламентів Польщі та Литви за солідарність з Україною в її протидії російській агресії. «Україна завжди знає, що Польща і Литва - наші надійні союзники, і я переконаний, що спільними зусиллями ми зупинимо російську збройну агресію», - сказав він.

Стефанчук також наголосив, що сьогодні відкривається Кримська платформа і закликав представників міжнародної спільноти долучитися до участі в ній.

Читайте також: Санкції у відповідь на агресію

Як повідомляв Укрінформ, європейські парламентарії 21 квітня здійснюють робочу поїздку на Донеччину, щоб на власні очі побачити та дати оцінку ситуації на сході України, обговорити питання міжпарламентського безпекового співробітництва і протидії російській агресії.

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Україною, Литвою та Польщею, заснована 28 липня 2020 року. Мета створення платформи – підтримка інтеграції України в Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-