Польща підтримає дії, які не дозволять Росії нарощувати ескалацію - Бюро нацбезпеки

Польща підтримає дії, які не дозволять Росії нарощувати ескалацію - Бюро нацбезпеки

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда працюватиме над спільною позицією країн Заходу щодо ситуації навколо України.

На цьому наголосив голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох після розмови з секретарем Ради нацбезпеки і оборони України Олексієм Даніловим, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на PAP.

“Президент Анджей Дуда працюватиме над узгодженою позицією всього євроатлантичного співтовариства, і якщо буде необхідно, ми підтримаємо рішучі дії, які не дозволять Росії довести ескалацію до кризи”, - заявив Солох.

Читайте також: У Дуди кажуть, що Росія намагається зірвати надання Україні ПДЧ

За словами голови BBN, він запевнив українського колегу у підтримці Варшавою Києва, проявом якої є нещодавній візит глави МЗС Польщі Збігнєва Рау в Україну. Він додав, що Польща підтримуватиме продовження санкцій проти РФ.

Солох зазначив, що Данілов попередив про можливість переростання демонстрування Росією сили біля кордонів у безпосередню збройну агресію проти України, наприклад з Кримського півострова.

Читайте також: Путін може спробувати пробити наземний коридор до Криму — британський генерал

Голова BBN Польщі також висловив співчуття з приводу загибелі українських військовослужбовців від рук снайперів з Росії.

Солох зауважив, що українці, які мешкають на окупованій частині території Донецької та Луганської областей, змушені приймати громадянство РФ, аби зберегти чи отримати роботу або соціальні пільги.

На його думку, Мінський процес також під питанням, оскільки навряд чи Олександр Лукашенко й далі виконуватиме роль нейтрального господаря переговорів Тристоронньої контактної групи для врегулювання ситуації на сході України.

Читайте також: Париж запевняє: чергове посягання РФ на суверенітет України не залишиться без наслідків

За словами Солоха, Україна хоче відчувати підтримку з боку міжнародної спільноти, особливо НАТО та ЄС, а також окремих країн.

Голова BBN наголосив, що Польща працюватиме над тим, аби тема України була провідною на форумах НАТО, ЄС чи ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Читайте також: Росія вдається до навмисної ескалації в Чорному морі – Кулеба

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися у будь-який день.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-