РНБО цілодобово моніторить ситуацію з військами Росії на кордоні - Данілов

РНБО цілодобово моніторить ситуацію з військами Росії на кордоні - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів перемовини з керівником Бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом щодо безпекової ситуації на сході України та в окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба РНБО.

«Ми моніторимо ситуацію цілодобово і розробляємо різні сценарії реагування», – сказав секретар РНБО, додавши, що «українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії, і наше військо готове дати відсіч країні-агресору».

Данілов зазначив, що за останній час РФ накопичила велику кількість війська на кордоні з Україною, метою присутності якого є провокування України та її партнерів.

За його словами, військове угрупування ворога поблизу кордонів України на північно-східному напрямку нараховує десятки тисяч військовослужбовців.

Читайте також: Наєв сказав, скільки російських військових наразі перебувають на кордоні з Україною

На переконання секретаря РНБО, консолідація зусиль зі стратегічними партнерами для ефективної протидії державі-агресору є вкрай важливою. «Ми цінуємо допомогу країн-членів НАТО, зокрема, Польщі, і сподіваємося на подальше поглиблення співпраці», - додав він.

Данілов запросив керівника БНБ Польщі відвідати Київ у зручний час для більш поглибленого обговорення питань співпраці між безпековими відомствами двох країн, що були, зокрема, розглянуті під час спільної зустрічі з керівником БНБ Павелом Солохом та президентом Польщі Анджеєм Дудою в березні ц.р.

Своєю чергою Солох запевнив у непохитній підтримці Польщею суверенітету і територіальної цілісності України, наголосивши, що «Росія несе відповідальність за підвищення напруги», і польська сторона продовжує засуджувати позицію РФ на міжнародних майданчиках.

Читайте також: Санкції, озброєння і не тільки: про що говорили на засіданні РНБО

Керівник БНБ Республіки Польща зазначив, що українсько-польські відносини «це не лише спільний інтерес, але й відносини дружби», та висловив зацікавленість у проведенні двосторонньої зустрічі найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом РФ здійснює нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і півдні, а також у тимчасово окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: Кулеба назвав три кроки для запобігання подальшій агресії з боку Росії

13 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив керівникам дипломатичних представництв країн Європейського Союзу, акредитованих в Україні, що Україна прагне розв’язати конфлікт на сході держави насамперед політико-дипломатичним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-