Євросоюз не розглядає суверенітет України як розмінну монету - Маас

Євросоюз не розглядає суверенітет України як розмінну монету - Маас

Укрінформ
Німеччина, ЄС не розглядають територіальну цілісність, суверенітет України як розмінну монету в переговорах з Росією.

У цьому запевнив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у понеділок після засідання голів МЗС ЄС за участю українського міністра Дмитра Кулеби, передає кореспондент Укрінформу.

«Ще раз хочу підкреслити: територіальна цілісність України не є опцією», - заявив Маас.

«У цій украй напруженій ситуації, яка панує нині, дипломатичний шлях України заслуговує наше повне визнання та повагу», - сказав також дипломат.

Київ активізував інструменти ОБСЄ, і «ще є шанс, що Росія буде поважати взяті добровільно на себе зобов’язання щодо прозорості військ і перейде від провокацій до кооперації», - сказав німецький міністр.

Читайте також: Військова ескалація: Кулеба запропонував Євросоюзу план стримування Росії

За його словами, представники Німеччини та інших країн ЄС під час спілкування з українським колегою вкотре запевнили, що твердо стоять на боці України, особливо в цей непростий час.

Маас також зазначив, що Німеччина разом із Францією продовжуватимуть працювати над повним втіленням в життя положень Мінських угод для вирішення ситуації на сході України. Наступними днями та тижнями триватиме робота в нормандському форматі на робочому рівні.

Німецький міністр нагадав, що питання можливості скликання зустрічі на вищому рівні обговорювалося під час візиту минулої п’ятниці Президента України Володимира Зеленського в Париж і переговорів з французьким лідером Еммануелем Макроном, до яких долучилася по відеозв’язку канцлер ФРН Ангела Меркель. Але назвати наразі можливі дати проведення саміту не є можливим.

Як повідомлялося, 19 квітня проходять переговори в нормандському форматі на рівні радників.

Фото: МЗС Німеччини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-