Військова ескалація: Кулеба запропонував Євросоюзу план стримування Росії

Військова ескалація: Кулеба запропонував Євросоюзу план стримування Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на засіданні глав МЗС країн Європейського Союзу запропонував покроковий план дій задля стримування подальшої ескалації з боку Росії.

Про це Кулеба повідомив в Твітері, передає Укрінформ.

“На засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС поінформував колег про небезпечний курс РФ на загострення. Я запропонував покроковий план дій задля стримування подальшої ескалації РФ. Основний елемент: підготовка нового пакету секторальних санкцій. Персональних вже недостатньо”, - написав він.

Міністр зауважив, що засідання пройшло в онлайн-форматі.

Як поінформували у пресслужбі МЗС, окремою темою зустрічі стали протиправні дії РФ в Азово-Чорноморській акваторії, мілітаризація тимчасово окупованого Криму, Чорного і Азовського морів. Кулеба обговорив з колегами з ЄС шляхи реагування на порушення міжнародного морського права у контексті закриття РФ Керченської протоки і блокування Росією Азовського моря.

Міністр підтвердив запрошення всім державам-членам ЄС взяти участь в установчому саміті та подальшій роботі Кримської платформи.

Читайте також: Українська делегація в ПАРЄ працюватиме над візитом Міятович на тимчасово окуповані території

Учасники зустрічі приділили окрему увагу подальшим внутрішнім трансформаціям в Україні, спрямованим на наближення держави до членства в ЄС. Кулеба відзначив важливість надання Україні чіткої перспективи членства в ЄС.

За його словами, агресивна політика РФ проти України буде остаточно подолана тоді, коли у Москві усвідомлять, що Україна є невід’ємною частиною західного демократичного світу.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація нарощує військову присутність поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму.

Міністр оборони Андрій Таран під час виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони 14 квітня повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані вздовж українського кордону, сягає 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

За його словами, справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Київ з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-