Європейські міністри за участю Кулеби обговорять скупчення військ РФ біля кордонів України

Європейські міністри за участю Кулеби обговорять скупчення військ РФ біля кордонів України

Укрінформ
Європейські міністри закордонних справ країн ЄС мають намір сьогодні, 19 квітня, за участю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби обговорити ситуацію навколо концентрації російських військ на кордонах України.

Про це у понеділок перед початком неформального засідання Ради ЄС із закордонних справ, що відбудеться у форматі телеконференції, заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розглянемо… ситуацію на українському кордоні з розгортанням російських військ, з проведенням бойових стрільб. Ситуація є дуже небезпечною, і ми закликаємо Росію відвести свої війська від кордону з Україною. Ми запросили міністра закордонних справ України (Дмитра) Кулебу, який пояснить нашим колегам, членам Ради ЄС, якою є ситуація. В цілому, відносини з Росією не поліпшуються, навпаки, напруга зростає на різних фронтах», - сказав Боррель.

Він повідомив, що сьогодні європейські міністри будуть докладно поінформовані про рішення Чеської Республіки вислати з країни велику групу російських дипломатів. Вони також продовжать обговорення ув’язнення російського опозиційного лідера Олексія Навального, стан здоров’я якого у російській в’язниці продовжує погіршуватися. Боррель нагадав про заклик всіх 27 країн ЄС до Росії надати Навальному професійну медичну допомогу та негайно звільнити його без додаткових умов.

Читайте також: Європа і США мають активізуватися, щоб уникнути нової війни проти України - Макрон

«Я подорожував декілька тижнів тому (до Москви), щоб поставити це питання, але наш запит не був почутий. Зараз ситуація погіршується, при цьому ми покладаємо на російську владу відповідальність за стан здоров’я пана Навального», - додав Високий представник ЄС.

Іншим головним питанням, яке включене в порядок денний неформальної Ради міністрів ЄС із закордонних справ, є безпекова та гуманітарна ситуація в Ефіопії, яка також має тенденцію до погіршення.

Як повідомлялося, 19 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на запрошення європейської сторони візьме участь у неформальній Раді ЄС. Обговорення ситуації на кордонах України відбудеться в умовах, коли Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України.

Водночас, в офіційних російських ЗМІ продовжується широка інформаційна компанія брехні та провокацій з метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-