Російська агресія: Кулеба візьме участь у засіданні Ради ЄС у закордонних справах

Російська агресія: Кулеба візьме участь у засіданні Ради ЄС у закордонних справах

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 19 квітня візьме участь в засіданні Ради ЄС у закордонних справах, де поінформує про військову активність Росії біля кордонів з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Зазначається, що Кулеба долучиться до онлайн-засідання Ради ЄС на запрошення високого представника ЄС Жозепа Борреля.

«На порядку денному засідання Ради ЄС у закордонних справах за участю керівника дипломатії Європейського Союзу та міністрів закордонних справ усіх 27 держав-членів перебуватиме питання загострення безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та довкола кордонів нашої держави, спричиненої деструктивними та агресивними діями Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

За даними МЗС, Кулеба поінформує колег з Європейського Союзу про актуальну безпекову ситуацію, запропонує низку практичних кроків задля зміцнення дієвої підтримки України з боку ЄС.

Читайте також: Росія становить безпосередню загрозу безпеці в Європі - глава Бундесверу

Як повідомлялося, Рада ЄС у закордонних справах є найвищим органом Євросоюзу, що ухвалює спільні практичні рішення та формує об’єднану позицію держав-членів із зовнішньополітичних і безпекових питань.

Збройні сили Російської Федерації останнім часом здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-