Зеленський анонсував зустріч радників «нормандської четвірки» 19 квітня

Зеленський анонсував зустріч радників «нормандської четвірки» 19 квітня

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає можливим новий саміт “Нормандського формату”, він анонсував 19 квітня зустріч радників лідерів “нормандської четвірки”.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ у Парижі після переговорів із Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаю, що важливо, що ми наближаємося до наступного засідання N4 (саміту “Нормандського формату” - ред.), вважаю, що воно можливе. 19 числа цього місяця буде засідання радників нормандської четвірки, будуть обговорюватися низка питань”, - зазначив Зеленський.

За його словами, радники мають узгодити позиції щодо кластерів, які були розроблені французькою й німецькою сторонами, а Україна й Росія мали подати свої доповнення.

“Кластери — це покрокове виконання Мінських домовленостей”, - пояснив Президент.

Читайте також: Кілька країн підписали декларацію про підтримку членства України в ЄС – Зеленський

Як повідомлялося, російське видання «Коммерсантъ» 24 березня оприлюднило матеріал, де розкривається суть підготовленого німецько-французького проєкту «Ключові кластери з реалізації Мінських угод» із пропозиціями української та російської сторін щодо їхнього бачення врегулювання ситуації.

Читайте також: Зеленський сподівається, що Макрон зробить «штучне дихання» нормандському формату

Радник з інформаційної політики української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявляв, що зміст документів мінського переговорного процесу щодо ключових кластерів з реалізації Мінських угод, які зараз обговорюються у ТКГ, не розкривається до моменту їх підписання на прохання Франції, Німеччини та ОБСЄ.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зазначав, що російські ЗМІ поширюють вигідну російській стороні версію подій у рамках переговорів щодо встановлення миру на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-