Зеленський сподівається, що Макрон зробить «штучне дихання» нормандському формату

Зеленський сподівається, що Макрон зробить «штучне дихання» нормандському формату

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що його французький колега Еммануель Макрон зможе оживити нормандський формат.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський сказав в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, переклад повного тексту якого опубліковано на сайті глави держави.

«Думаю, що штучне дихання (нормандському формату – ред.) може зробити зараз саме Макрон. Так, саме зараз», - сказав Президент.

Він додав, що, на його думку, нормандський формат був у комі, а потім наприкінці 2019 року відбулася зустріч лідерів чотирьох країн. «І дійсно, я побачив, що у цього формату, якщо продовжувати алегорію, б’ється серце, з’явився пульс. Але зараз ми бачимо, що зі здоров’ям формату є проблеми через те, що один орган не хоче працювати. Тут потрібна підтримка насамперед Президента Макрона, і тоді, будемо вірити, з’явиться бажання у Росії», - спрогнозував Зеленський.

Читайте також: Зеленський: «Північний потік-2» - це питання не бізнесу, а війни

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 16 квітня, здійснить візит до Франції, де проведе зустріч з Президентом Франції Еммануелем Макроном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-