Зеленський: «Північний потік-2» - це питання не бізнесу, а війни

Зеленський: «Північний потік-2» - це питання не бізнесу, а війни

Укрінформ
Будівництво «Північного потоку-2» є не питанням бізнесу Європи і Росії, а питанням енергетичної війни, в якій може програти не лише Україна.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, переклад повного тексту якого опубліковано на сайті глави держави.

Він зазначив, що на добудову газогону впливають два чинники – позиція США і єдність європейських країн.

«Я вважаю, що санкційна політика США допоможе Україні, і вдячний їм за це. І тут у них відкрита позиція. У європейських країнах різна позиція. Росія користується цим. Це енергетична війна. Як і в будь-якій війні, не можна воювати, якщо немає єдності. Хтось точно програє. Якщо «Північний потік – 2» добудують – не лише Україна програє», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що це може стати прецедентом і провів паралель з окупованими територіями України, бо «якщо люди визнають і звикають, з цим живуть, то, значить, так можна». На переконання Президента, якби у ситуації з Абхазією, Нагірним Карабахом, Придністров’ям світ сказав «так не можна», не було б окупації Росією Криму і частини Донбасу.

Читайте також: Резніков закликає ЄС посилити санкції проти Росії, щоб діяти на випередження

«Північний потік» – це інший удар, енергетичний… Так само з газом, продовольча війна…Так само – війна вакцин, коли немає постачання вакцин тій чи іншій країні, і тебе шантажують цим. Це і є гібридна війна. Тому яка різниця, які війська воюють проти тебе? Треба пам’ятати – це («Північний потік» – ред.) не питання бізнесу. Бізнесу Європи й Росії. Ні, це питання війни», - заявив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня у Німеччині Федеральне відомство з морського судноплавства та гідрографії (BSH) відхилило заперечення екологічних організацій, підтвердивши свій дозвіл на продовження робіт з прокладання труб у межах проєкту «Північний потік-2» дном Балтійського моря.

За даними компанії Nord Stream 2 AG, на цей час прокладено 2339 км з 2460 км, що становить 95% всієї довжини газопроводу «Північний потік-2».

Рік тому завдяки американським санкціям будівництво газопроводу «Північний потік-2» було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Його противниками також є США, Польща і країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-