Німецький регулятор залишив у силі дозвіл на будівництво Nord Stream 2

Німецький регулятор залишив у силі дозвіл на будівництво Nord Stream 2

Укрінформ
У Німеччині Федеральне відомство з морського судноплавства та гідрографії (BSH) відхилило заперечення екологічних організацій, підтвердивши свій дозвіл на продовження робіт з прокладання труб у межах проєкту «Північний потік-2» дном Балтійського моря.

Про це повідомляється 1 квітня на сайті BSH, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Відомство з морського судноплавства та гідрографії (BSH) відхилило заперечення Німецького союзу охорони природи та біорізноманіття (NABU) і "Німецької допомоги природі" (Deutsche Umwelthilfe) після ретельного вивчення», - наголосив регулятор.

Як зазначається, заперечення були висловлені проти виданого 14 січня 2021 року дозволу на проведення робіт з вересня 2020 р. до кінця травня на ділянці завдовжки 16,5 км в німецькій виключній економічній зоні.

Читайте також: Росія намагається обходити запроваджені проти Nord Stream 2 санкції – розвідка

Експерти BSH заявляють, що провели всебічну експертизу та дійшли висновку, що роботи, які проводитимуться судном якірного типу, не призведуть до «значних наслідків» для морської екосистеми і заповідної для птахів зони в Померанській бухті, навіть якщо триватимуть довше та із залученням більшої кількості техніки.

Таким чином, попереднє рішення регулятора «залишається чинним».

За даними компанії Nord Stream 2 AG, на цей час прокладено 2339 км з 2460 км, що становить 95% всієї довжини газопроводу «Північний потік-2».

Як повідомлялось, дві німецькі природоохоронні організації опротестували виданий у січні дозвіл на прокладання «Північного потоку-2», що майже на 2 місяці призупинило роботи.

Рік тому завдяки американським санкціям будівництво газопроводу було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Його противниками також є США, Польща і країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-