У НАТО кажуть про найбільшу концентрацію військ РФ біля кордону України з 2014 року

У НАТО кажуть про найбільшу концентрацію військ РФ біля кордону України з 2014 року

Укрінформ
Міністри оборони та закордонних справ країн НАТО, які провели сьогодні зустріч в форматі відеоконференції, висловили одностайну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України та глибоке занепокоєння провокативним військовим нарощуванням Росії на окупованих територіях України та поблизу її кордонів.

Про це у середу в Брюсселі під час прес-конференції за участю Державного секретаря США Блінкена та Секретаря США з питань оборони Ллойда Остіна заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні міністри НАТО дали оцінку військовому нарощуванню сил Росії в Україні та навколо неї. Це найбільша концентрація російських військ з часів незаконної анексії Криму в 2014 році. Це є частиною ширшої тенденції агресивних дій Росії, які викликають дуже серйозні занепокоєння. Союзники повністю підтримують суверенітет України та її територіальну цілісність. Ми закликаємо Росію негайно провести деескалацію, зупинитися на шляху агресивних провокацій та поважати власні міжнародні зобов’язання», - наголосив Єнс Столтенберг.

Він підкреслив, що сьогоднішня зустріч міністрів, під час якої були обговорені питання щодо виведення військ НАТО з Афганістану та щодо концентрації російських військ навколо України, стала демонстрацією єдності союзників по Альянсу, які виявили спроможність разом приймати складні рішення.

Читайте також: Таран вважає, що Росію могло б зупинити надання Україні ПДЧ у НАТО

Як вже повідомлялося, Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України. Вчора міністр оборони РФ Сергій Шойгу підтвердив, що Росія в ході «контрольної перевірки» перекинула на свої західні кордони дві армії і три з'єднання ВДВ.

В офіційних російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій з метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-