НАТО має надати Україні дорожню карту для членства – Стефанішина

НАТО має надати Україні дорожню карту для членства – Стефанішина

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс має розпочати консультації про надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Як передає Укрінформ, про це у колонці Foreign Policy написала віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. 

«У світлі інституційної та політичної трансформації України, лідерам НАТО настав час почати консультації, щоб прокласти шлях до членства (України в Альянсі – ред.), як вони обіцяли в 2008 році», - заявила вона.

Читайте також: Шлях України до НАТО: Стефанішина подякувала Литві за сильний жест

За словами Стефанішиної, Україна стала незворотно демократичною і провела реформи в стратегічних сферах порівняно з 2008 роком, коли на саміті НАТО в Бухаресті їй відмовили в ПДЧ.

Вона також наголосила, що спільна мета України й НАТО полягає в протистоянні опонентам у регіоні - авторитаризму й агресії.

«Немає кращого місця для початку, ніж підтримати зусилля України зі зміцнення східного флангу НАТО, просуваючись вперед з її дорожньою картою до членства", - додала віцепрем’єр.

Читайте також: Україні для отримання ПДЧ не обов’язково впровадити 90% стандартів НАТО - Стефанішина

Стефанішина зазначила, що світ кардинально змінився з часу заснування НАТО понад 70 років тому, виникли нові загрози.

«Але головний рубіж, який захищає Альянс - демократія - не змінився. І його розділяють Україна та НАТО. Початок переговорів про надання Україні плану дій щодо членства посилить його», - додала вона.

Читайте також: Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна очікує посилення санкцій проти Росії, якщо РФ буде загострювати ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-