Україні для отримання ПДЧ не обов’язково впровадити 90% стандартів НАТО - Стефанішина

Україні для отримання ПДЧ не обов’язково впровадити 90% стандартів НАТО - Стефанішина

Укрінформ
Україна демонструє доволі високу динаміку із впровадження стандартів НАТО, а для отримання Плану дій щодо членства не обов’язково втілити їх на 90 відсотків.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на презентації дослідження центру «Нова Європа» на тему: «Україна і стандарти НАТО. Що зроблено за президентства Зеленського?»

Стефанішина відзначила, що за останні півтора року Україна суттєво пришвидшила роботу із впровадження стандартів, принципів і політик НАТО, а також працює над розбудовою системи національної стійкості.

За її словами, саме ця робота закладає основи для «пожвавлення» наших політичних амбіцій. У цьому контексті вона звернула увагу на те, що євроатлантична інтеграція за останній рік стала основним пріоритетом роботи Президента Володимира Зеленського, який порушує це питання у дискусіях з лідерами західного світу та країн Альянсу.

Читайте також: Як Україна впроваджує стандарти НАТО

«Фактично та системна робота, яка проводиться на рівні уряду, на рівні сектора безпеки і оборони, дозволяє нам формувати відповідні політичні амбіції. Звичайно, не можу не зауважити, що для того, щоб Україна отримала План дій щодо членства, нам не обов’язково впровадити всі 90 відсотків стандартів НАТО. Я думаю, що динаміка, яку ми демонструємо… достатньо висока», - сказала Стефанішина.

Віцепрем’єр також зазначила, що пожвавленню внутрішньої роботи з впровадження стандартів Альянсу сприяло отримання Україною статусу Партнера з розширеними можливостями НАТО, і наголосила на бажанні України максимально використати його можливості.

Читайте також: РНБО готує спеціальне рішення для прискорення переходу на стандарти НАТО - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, Україна станом на 1 січня 2021 року впровадила 292 стандарти і документи НАТО, що становить 19 відсотків і загалом відповідає рівню країн, які нещодавно стали членами Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-