На Банковій розповіли, у чому Байден запевнив Зеленського

На Банковій розповіли, у чому Байден запевнив Зеленського

Укрінформ
Сполучені Штати Америки як стратегічний партнер України не дозволять нікому безкарно розпочати нові агресивні дії в нашому регіоні.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в інтерв'ю інтернет-виданню LB.ua, коментуючи нещодавню телефонну розмову президентів України та США, повідомляє Укрінформ.

"Глави держав обговорили загострення на Сході України. Президент України виклав своє бачення, яким чином США можуть допомогти Україні в цій ситуації. Було отримано запевнення, що Сполучені Штати не залишать Україну наодинці», - сказав Жовква.

Читайте також: Проведення «нормандського» саміту не хоче тільки Росія – Жовква

За його словами, найважливіше тут, що ми отримали ту єдину відповідь, яку й мали отримати від нашого стратегічного партнера

«США не дадуть нікому безкарно розпочати нові агресивні дії в нашому регіоні. Оце і є основний меседж розмови двох лідерів", - додав заступник керівника ОП.

Читайте також: Єрмак анонсував перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина

Крім того, за його словами, президенти говорили і про тимчасово окупований Крим, і про важливість участі США в підготовці саміту Кримської платформи, і про їхню участь у саміті, а також торкнулися теми євроатлантичної інтеграції, зокрема питання отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Водночас він додав, що не вистачило часу для обговорення питань економічної взаємодії, але ці теми порушуватимуться в рамках подальших контактів.

Читайте також: ЗСУ готові до швидкого реагування на загострення ситуації на сході України — Хомчак

"Ця розмова відбулася саме в той час, коли вона була найбільш потрібною. Це була робоча розмова лідерів двох держав, які мають багато спільних інтересів. Цікаво, що зі самого початку президент Байден висловив упевненість, що перемовини стануть змістовними. Так і вийшло: замість запланованих пів години вони тривали майже 50 хвилин і стосувалися багатьох питань", - зазначив Жовква.

Читайте також: Гербст розповів, як США можуть допомогти Україні у випадку посилення агресії Росії

Заступник керівника ОП також запевнив, що Байден дав чітко зрозуміти: США розуміють, що відбувається на сході України, і у Вашингтона немає ілюзій щодо Росії. Україна не може не бути у фокусі уваги США.

Водночас Жовква поінформував, що в України є відповідна стратегія – план дій на американському напрямі на подальші п’ять років, але не став розкривати її деталей.

Як повідомлялося, 2 квітня відбулася телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-