Гербст розповів, як США можуть допомогти Україні у випадку посилення агресії Росії

Гербст розповів, як США можуть допомогти Україні у випадку посилення агресії Росії

Укрінформ
Сполучені Штати мають обмежені можливості, щоб допомогти Україні у випадку військової інтервенції з боку Росії, але вони зможуть допомогти постачанням летальної зброї та застосуванням жорстких санкцій проти країни-агресора.

Про це під час онлайн дискусії навколо напрямків політики США щодо Росії сказав директор Центру Євразії Атлантичної ради, посол США в Україні у 2003-2006 роках Джон Гербст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повний запис цієї дискусії оприлюднений на сайті Атлантичної ради.

«Якщо Росія вирішить використати свою армію в Україні, у нас небагато засобів, щоб це зупинити. Але це не лише питання цінностей й інтересів. Московський наступ на Україну є наступом у Східній Європі. Кращим шляхом, щоб захистити наших союзників у Балтійських країнах, є зробити все, щоб Москва не отримала перемоги в Україні. Ми не говоримо про те, щоб надсилати американських солдатів, щоб вони помирали на українській землі. Ми говоримо про санкції, про летальну зброю для України, ми говоримо про дипломатичні кроки, щоб зробити для Москви це завдання більш складним», - зауважив американський дипломат.

Він висловив переконання, що санкції, які вартували Росії 1,5 відсотка від ВНП щороку, виявилися дуже успішними, оскільки надавали Росії менше ресурсів, щоб здійснювати свою ревізіоністську політику. Такі санкції можуть бути скасовані, якщо Росія змінить свою поведінку та відмовиться від агресії.

Читайте також: Російські зайди цинічно використовують тему загибелі дітей для пропаганди - Міноборони

Він висловив переконання, що санкції США проти Росії досягли своєї мети, особливо на початку кризи в Україні, коли допомогли стримати агресора від подальшої ескалації та мали дуже показовий ефект.

«Просто зараз вони (росіяни – ред.) погрожують додатковою ескалацією в Україні. Що означає, що ми маємо запровадити обумовлені санкції, якщо Москва де факто спробує захопити Маріуполь або отримати контроль над каналом водопостачання для Криму. Моя особиста рекомендація могла б бути - блокувати діяльність Внешэкономбанку, найбільшого банку в Росії, та забезпечити, щоб він не міг брати участь у міжнародній системі. Це може бути серйозним демотивуючим фактором для Москви», - зауважив Гербст.

Як повідомлялося, Російська Федерація продовжує військову ескалацію навколо України та пропагандистську кампанію на виправдання можливої агресії проти України.

Раніше головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді повідомив що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях та АР Крим знаходиться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-