РФ намагається дискредитувати роль нормандського формату — Резніков

РФ намагається дискредитувати роль нормандського формату — Резніков

Укрінформ
Російська сторона намагається дискредитувати та мінімізувати роль нормандського формату, оскільки до нього не залучені представники окупаційних режимів.

Про це віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив у інтерв'ю виданню Texty.org.ua, передає Укрінформ. 

"Має місце ускладнення перемовин, інспіроване російською стороною для того, щоб мінімізувати та дискредитувати роль нормандського формату, оскільки в нормандському форматі, я нагадаю, є Німеччина та Франція, Україна та Росія. І у ньому ніяким чином не представлені, і не можуть бути, представники окупаційних режимів. А у мінському форматі ці режими представлені запрошеними громадянами Російської Федерації, які мають відповідні паспорти", - наголосив Резніков.

Читайте також: Польща може погодитися прийняти ТКГ, але на це навряд чи піде Росія – експерт

Він додав, що перемовини не зайшли в глухий кут, але мета Російської Федерації - звинуватити Україну, примусити Київ розмовляти безпосередньо з двома окупаційними режимами - в Донецьку та Луганську - з метою вивести РФ зі статусу сторони в конфлікті.

"Все заради того, аби продемонструвати світові, що немає міжнародного збройного конфлікту, в якому Росія виконує функцію агресора. Звісно, це очевидний сценарій, на нього відповідним чином реагує не лише Україна, а й наші європейські, світові партнери", - підкреслив Резніков.

Читайте також: Врегулювання на сході України: генерал Брідлав вважає, що США мають бути за столом переговорів

За словами урядовця, він з великим сумнівом ставиться до припущень, що РФ може здійснити якийсь серйозний наступ на цьому етапі, попри те що стягує війська до кордону.

"Не та ситуація у світі, і українська армія якісно відрізняється від стану, у якому вона була у 2014 році. Ми вже абсолютно інша країна. До того ж, і економічна ситуація в Росії дуже відрізняється – вони вже давно не такі потужні", - зауважив Резніков.

Читайте також: У ЗСУ є ресурс для стримування вторгнення з окупованого Криму — генерал-лейтенант Романенко

Як повідомлялося, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування Збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Сході України порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

За даними розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-