Врегулювання на сході України: генерал Брідлав вважає, що США мають бути за столом переговорів

Врегулювання на сході України: генерал Брідлав вважає, що США мають бути за столом переговорів

Укрінформ
Захід, і зокрема Сполучені Штати, мають відновити втрачене за останню декаду лідерство в східній Європі, коли Росія окупувала частину Грузії й України, та повернути собі впливові позиції в переговорах з урегулювання в регіоні.

Про це заявив у вівторок під час онлайн-конференції «Альтернативне майбутнє для Чорноморського регіону» колишній головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу сказати, що за останні 10-15 років західне лідерство в цій частині світу ослабло і, якщо відверто, американське лідерство в цьому регіоні також пішло на спад»,- зауважив колишній американський командувач.

Читайте також: Арестович: Позиція України - утримати ситуацію на Сході в політико-дипломатичному руслі

Він нагадав, що в 2014 році Сполучені Штати спостерігали за тим, як РФ заходила на схід України, і потім здебільшого покладалися на політичний ефект від Нормандського формату, зокрема, прямого залучення Франції й Німеччини. Таким чином, зазначив він, США відсторонилися від процесу переговорів і через це втратили лідерські позиції.

У цьому зв’язку Брідлав висловив переконання, що «настав час для Заходу, й зокрема для США», заявити про участь у загальній частині діалогу, який можливо, все ще здатний виправити проблеми в регіоні. І це стосується не тільки сходу України, але й окупованих Росією Південної Осетії та Абхазії.

Читайте також: Штати обговорюють з НАТО скупчення військ РФ на українському кордоні – Держдеп

«Ще багато питань залишаються невирішеними, і я переконаний, що Сполучені Штати повинні бути за столом переговорів»,- підкреслив генерал.

Як повідомляв Укрінформ, генерал Філіп Брідлав є американським генералом у відставці. У 2013-2016 роках він обіймав посаду головнокомандувача Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі. У квітні 2016 року Брідлав був нагороджений Орденом Князя Ярослава Мудрого за значний внесок у розвиток відносин між Україною і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-